florale

#2- Field Trip!



 Hi! It has been a while tho hahaha. Well lets write in bahasa rojak like always. Ok, so yesterday was 3krk's first field trip but some of 3A, 3C and 3D students joined us too.
Plan trip ni pun dah lama actually but sebab cikgu busy dengan PT3 and SPM then Form 3 busy with PT3 kena la tangguh dulu. And in the end, discuss trip ni last minute with Cikgu Sandera (our science teacher)



It was supposed to be held on 17th November, tapi sebab ada yang pegi ujian ukkm kelayakan MRSM and on the same date kelas kitorang kena buat semakan teknikal PT3. Oh only god knows how patah hati I was while checking the papers. I got 83 for English and damn it is soooo near to A. But its okay, takde rezeki lah tu en hahahah.


Ha lets go through the main topic. I swear to god I had so much fun yesterday! Spending almost 10 hours dengan classmates, lari sana sini, main playground, gelak tak ingat dunia and banyak ah lagi en. Tapi, bila ingat balik yang semalam last day jadi part of 3krk memang fuh sedih. Gila tak sedih, 3 tahun together gether, buat benda bodo sama sama, jadi bodo sama sama, jatuh bangun sama sama, semua la sama sama.


Tadaa! 6 girls in action ecewah. Lai lai amik mana nak but ada sorang unavailable lah. Ceh, no la semua unavailable even tak taken pun. Tak baik couple semua ni, nanti patah hati kau jugak yang meroyan macam beruk tak dapat pisang hahahaha. Ha first destination was Planetarium Negara. Time turun bas je semua terus tangkap gamba. Standard la kan zaman sekarang semua tau nak selfie je kahkah. Heh, tak sedar diri ngutuk orang padahal diri ni pun sama je tapi tumpang fon orang la nak selfie since my phone rosak ;(


Ni la family krk but tak semua pegi. Lagi 5 orang tinggal rumah, membuta buat lemak. Eh takde la, lagi 5 orang tu ada yang nak pegi tapi parents tak kasi, ada yang cancel last minute, ada yang tak dapat contact and so on. Dak kelas tak ramai pun, 29 orang je. Obviously perempuan conquer kelas since kitorang ada 21 while laki just 8.

Kat planetarium, tiga kali naik turun menara tinjau dia. Dah nama pun menara tinjau of course la tinggi en, even ceq gayat ceq gagahkan diri ni pi naik atas jugak. I am so proud of myself, now dah tak berapa nak gayat dah. Mana tak nya, every time sekolah je kena daki tangga sampai tingkat atas sekali pastu selalu lepak dengan classmated kat corridor kelas. 

But first thing kitorang buat lepas masuk planetarium, tengok tayangan dulu. Tayangan dia nak cakap macam 3D tu boleh la. Peh kemain screen dia, sekali dgn sound effect, ceq rasa macam ceq pun terbang sekali agaga. Tapi tak sampai 5 minute tayangan tu, ceq tidoq aa macam biasa hahaha pening wei.

The whole day, memang jalan denga nuty je together with alep. Tapi lama lama kat planetarium tu, I know alep nak spend time together dengan nuty so being an understandable mom, ceq pun berundur diri pi naik menara tinjau sekali lagi. Weh lep, kau hutang aku au lep, kira baik hati ah aku tinggalkan nuty dengan kau ekeke.

Dalam planetarium tu tak banyak benda sangat pun tapi really enjoy main playground dengan anti gravity room dia. Time main playground tu fuh kemain tak sedar diri yang diri ni dah besar. Last last, syuhada ke sape tah panggil soh tengok benda paper tampal kat pintu. "This place is only for children below 12." Dah baca tu semua pakat gelak tapi buat bodo je. Maklumla, umur 15 tahun perangai macam 5 tahun. 

Ha time tengah main melalak sambil buat muut and bunyi macam Tarzan and George of The Jungle tu tetiba datang satu geng budak laki sekolah rendah probably standard 6. Kojaq gila kut tambah tambah dak gemuk tu. Ish geram aku hahaha. Diorang nganjing kitorang sebab main kat playground tu. Heh takpe la sebab aku baik aku buat dont know.

Bila dah bosan kat playground, terus pegi kat Anti Gravity Room dia. Masuk je tengok semua muka colour biru HAHAHA then semua pakat nak terjatuh sebab bilik tu senget. Then bila nampak ada slide kat hujung tu, kitorang apa lagi, memang turun ah even benda tu for budak below 12. Nak dekat 5 kali gak ah naik masuk bilik tu just sebab nak main slide tu.




After planetarium, kitorang gerak pegi KL Bird Park. Time kat KL Bird Park ni ceq dengan nuty memang bangang gila la. Keja kitorang main kejar semua burung yang ada dalam tu especially bila nampak ada peacock tengah jalan. Sampai satu time tu kena marah dengan sorang pompuan mat salleh tu sebab kejar peacock tu kahkah.

Then, 1230 kitorang lari pegi tengok bird show tapi eden lari dengan alep and kamal since yang lain still cant stop tangkap gambar sesama. Time tu dah memang penuh gila ah tempat duduk pun haprak takdak. End up alep and i duduk kat tangga belah kiri while yang lain pegi duduk kat tangga belah kanan. Panas dia tak payah cakap ah, dah lari tak cukup tanah then duduk tempat panas uih gila.

Dah habis show kitorang pegi tempat sebelah show tu, ada banyak burung amende tah bangau ke apa tah. Milah sakai gila, dia boleh lagi buat drama acah acah hello mr perfect kat situ hahahah bunguk. Memang kat tempat tu ah gelak macam setan dengan Milah. 

Tapi en, foods and drinks kat sana peh kecik darah. Mineral water pun MYR 4 then magnum pun 6 ringgit like that. Memang kebuloq gak ah semorang kat sana but since lapar sangat ada yang korbankan duit beli jugak.




Our last destination was Taman Botani or Taman Tasik Perdana KL. Turun bas terus amik nasi tomato and makan. Bila dah duduk then perati semua, teha cakap dah macam picnic pulak. One of my life goals to have a picnic with classmates dah achieved la kiranya semalam kekeke. I was the one yang siap makan and semua kemain pelik cakap, peh nurin badan kuruih tapi makan banyak la makan cepat la and so on. Lapaq oi dah sampai tahap kebuloq memang aku tibai jela apa depan mata hahaha.

After semua dah siap makan, semua get into groups and start treasure hunt. Benda first kena cari was telur ayam. Lari punya lari cari telur, ada yang start nak give up. Time tu jugak ah keme bunguk gila pegi buat lawak, "Nak cari kat mana telur ayam, telur laki ade ah." Time tu memang satu group sambil lari sambil gelak sampai rasa mcm nak terkelua gigi (tipu je). Keme bab bab buat lawak and punchline memang number one ah. 

To make it short, lepas dah dapat cari telur ayam, kejar nina dengan leha and jawab semua soalan kitorang pun pegi la kat cikgu sandera. Cikgu pegi kasi soalan pasal tayangan kat planetarium. Jawapan soalan tu pulak kelua time aku dah tido. Duh, memang taktau nak buat apa dah. Last last bukak browser kat fon senyap senyap and cari jawapan hahahaha and tenenenee group kitorang the first one yang complete the task! Tak sangka gak ah sebab group member semua macam bunguk sikit en hahaha takpe ily semua. Thank you ler bagi kerjasama ye nuty, nisa, milah, syuhada, aiman, alep and keme! 

Lepas dah complete tu memang satu group happy kemain then lari pegi payground. Time otw nak pegi playground tu tetiba nampak alan, kamal dengan fred muka pasrah and stress gila ah. Bila tanya, diorang cakap tak dapat cari origami. Baik punya pasal, aku tolong ah en cakap yang origami tu clue soh orang baca kertas dalam pen. Diorang dah polak, siap maki origami tu hahaha.

Bila kat playground, semua main macam bebudak ah. Turun slide ramai ramai sampai tersangkut kat tengah tengah slide tu, main see saw laju laju sampai nak terjatuh then sempat lagi main police and thief. Tapi tak sampai setengah jam cikgu dah panggil cakap nak balik pegi sekolah. Semua pun apa lagi, merungut ah cakap kejap sangat. Tapi jalan gak pegi bas hahaha.


Ha dats ol la pasal field trip semalam. Banyak benda tak tulis since dah sleepy gila ni. Pape pun memang semalam one of the best day ever in my life ah. It was great to be with and to spend time with you guys. Thanks for the special memories. Nuty, milah, kamal, alep and alan thanks for buat aku gelak sampai tak ingat diri semalam. Hopefully nanti dapat gather ramai ramai again and doa la bebanyak for result PT3 nanti.

Till next time, goodbye! x

Post a Comment

Do leave your comments!

Thursday, 19 November 2015 - BY luna
← previous


Luna
I'm Luna. 1988 + 12. I love ssangmundong gangs. kbyeloveyou.

blog blogskins weheartit NETWORKS





'Florale' by Marcielago. Icons from thefadingnight.
Message